Kinder Country

Strona Główna Domowy batonik Knoppers Sernik Twix Ciasto drożdżowe z serem Snickers

kindercountry

Składniki:

  • 150 g herbatników
  • 3,5 szklanki pszenicy preparowanej w miodzie
  • 400 ml kremówki
  • 250g mascarpone
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
Dzień wcześniej mocno podgrzać kremówkę, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie podzielić na 2 równe części. W jednej rozpuścić białą czekoladę, a w drugiej mleczną. Ostudzić i zostawić w lodówce na całą noc. Tortownicę, o średnicy ok. 21 cm, wyłożyć folią aluminiową. Na spód należy położyć warstwę herbatników.
Zimną, białą kremówkę ubić na puch, dodać mascarpone i utrzeć do połączenia składników. Do masy trzeba wsypać 3 szklanki pszenicy i wymieszać. Gotową masę należy przelać do tortownicy, w której ułożona jest pierwsza warstwa herbatników, a następnie wyrównać. Na wyrównaną masę trzeba położyć drugą warstwę herbatników. Mleczną kremówkę należy ubić na puch i wyłożyć na herbatniki oraz wyrównać powierzchnię, a następnie posypać pozostałą pszenicą. Gdy już to zrobimy - odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby ciasto stężało.
Poniżej znajduje się filmik, który sama nakręciłam. Może Wam się przydać:


www.Counterliczniki.com