Kinder
Country

- 150
g herbatników
- 3,5
szklanki pszenicy preparowanej w miodzie
- 400
ml kremówki
- 250g
mascarpone
- 2
tabliczki białej czekolady
- 2
tabliczki mlecznej czekolady
Dzień
wcześniej mocno podgrzać kremówkę, nie
doprowadzając do wrzenia. Następnie podzielić na 2 równe
części.
W jednej rozpuścić białą czekoladę, a w drugiej mleczną. Ostudzić i
zostawić w lodówce na całą noc. Tortownicę, o średnicy ok.
21
cm, wyłożyć folią aluminiową. Na spód należy położyć warstwę
herbatników.
Zimną, białą kremówkę ubić na puch, dodać mascarpone i
utrzeć do
połączenia składników. Do masy trzeba wsypać 3 szklanki
pszenicy
i wymieszać. Gotową masę należy przelać do tortownicy, w
której
ułożona jest pierwsza warstwa herbatników, a następnie
wyrównać. Na wyrównaną masę trzeba położyć drugą
warstwę
herbatników. Mleczną kremówkę należy ubić na puch
i
wyłożyć na herbatniki oraz wyrównać powierzchnię, a
następnie
posypać pozostałą pszenicą. Gdy już to zrobimy - odstawiamy do
lodówki na kilka godzin, aby ciasto stężało.
Poniżej znajduje się filmik, który sama nakręciłam. Może Wam
się przydać:
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL